Hugi, ezek nagyon szépek, én sem tudnék ellenállni:))))
hozávalók:30 dkg. cukor,20 dkg. zsír,2 tojás,75 dkg.liszt,2 cs. sütőpor.2 dl tej
töltelék:4 dl. tej,15 dkg. darált dió,20 dkg. cukor,
egykis kristály cukor a beforgatáshoz
a cukrot a zsirt a tojás sárgáját,a tejet jól kikeverjük, utána bele tesszük a lisztet a sütőport,és össze gyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle,és világosra sütjük.Közepét kiskanállal kikaparjuk.
a töltelékhez valókat felfőzzük, bele tesszük a kikapart tésztát ,jól elkeverjük,egykis rummal ízesithetjük. Ezzel töltjük meg a kikapart gombócokat. Egymáshoz nyomjuk őket ,hogy ragadjanak össze. A tojás fehérjét felverjük, megkenjük ecsettel a gombócókat, majd kristálycukorba forgatjuk. Meggy aromával, vagy étel festékkel színezhetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!