- 30 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 0,5 kk fahéj
- 5 dkg dió
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 kis alma vagy egy nagyobb, kb. 15 dkg
- 2,5 dl tej
- 3 dkg margarin a forma kikenéséhez
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A lisztbe szórjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a diót kézzel nagyobb darabokra törjük és beledobjuk, összekavarjuk.
A tojást a cukorral és az olajjal egy másik edényben habosra kavarjuk, majd a megtisztított, meghámozott almát a reszelő nagy lyukán belereszeljük.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
A muffin formát alaposan kikenjük a margarinnal, majd a tésztát egyenlően elosztjuk a 12 mélyedésben.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeverésen megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formából kivéve tortarácsra helyezzük, és ott hagyjuk kihűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!