Hol lehet kapni az aszkorbinsavat mert nem ismrtem
4 kg hámozott, tisztított őszibarack, 1kg cukor, 4 mokkáskanál aszkorbinsav, 2 mokkáskanál nátriumbenzoát
A hozzávalókat egy nagy fazékba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Elkezdem főzni, közben turmixolom, amikor már felforrt. Amikor jó vastag ivólé kinézete van, (kb 10-05 perc, a habja eltünik) én 7,5 dl üvegekbe tettem, lezártam és mehet a helyére. Hagytam kint egy kancsóval, mert kis kubus üvegekbe is töltök, ami szinte azonnal fogyasztásra kerül, bár legalább dupla hígítással kell számolni, de én nem tettem hozzá azt a vizet, majd fogyasztáskor hígítsuk. Nagyon finom lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!