Tészta:
30 dkg kristálycukor
25 dkg ráma margarin
2 tojás sárgája
2 dl tej
1 kk.szódabikarbóna
3 ek.liszt
75 dkg liszt
Morzsa:
1 dl tej
10 dkg ráma
10 dkg kristálycukor
2 ek.kakaó
2 ek baracklekvár(házi)
1 ek.rumaroma esetleg több
30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni.
2 órát hűtőszekrényben pihentetni.
75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegitett sütőben170-180C (féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)
Még melegen kikaparjuk a belsejét (kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük 1dl tejjel.
10dkg vajat habosra kavarunk 10dkg cukorral 2ek.kakaóval,majd 2ek baracklekvárral.
Pici rumaromát tehetünk bele,majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezel töltjük a kikapart tészta közepét.
Kettőt összeillesztünk ,majd langyos tejbe mártjuk utána vérnarancs aromával ecsetelünk,cukorban forgatjuk.
Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!