Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Őszibarack alagút

felvitel dátuma: 2014-06-22 09:16:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1100
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 tojásból készült piskótatekercs
20 dkg sárgabaracklekvár
Krém:...
25 dkg tehéntúró
2 dl tejszín
1 dkg zselatin
8 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
felezett őszibarack befőtt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A piskótatekercset megkenjük lekvárral, összegöngyöljük és letakarva pihentetjük egy órát.
Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát.
A piskótát 18 szeletre vágjuk fel. 3x4 szelettel kibéleljük az alját, az oldalfalakat,1-1 szelettel a forma végeit. 4 szeletet félreteszünk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk.
Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük.
Tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Szakács: Kormi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.