4 tojásból készült piskótatekercs
20 dkg sárgabaracklekvár
Krém:...
25 dkg tehéntúró
2 dl tejszín
1 dkg zselatin
8 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
felezett őszibarack befőtt
A piskótatekercset megkenjük lekvárral, összegöngyöljük és letakarva pihentetjük egy órát.
Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát.
A piskótát 18 szeletre vágjuk fel. 3x4 szelettel kibéleljük az alját, az oldalfalakat,1-1 szelettel a forma végeit. 4 szeletet félreteszünk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk.
Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük.
Tejszínhabrózsákkal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!