Hozzávalók a tésztához: 30 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 80 dkg liszt, 1cs sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez: ½ l tej 30 dkg cukor,15 dkg dió 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma), 2 ek. sárgabarack lekvár, + a tésztagolyók kikapart belseje.
Díszités:Tojás fehérjék enyhe habbá verve
étel színezők : zöld, málnapiros+citromsárga=narancssárga .
Összegyúrom a tésztát, és bő 1 órára a hűtőbe teszem. Nem veszem elő mindet egyszerre, csak kb. 1/3-onként, hogy ne melegedjen fel a tészta. Kicsi, kb. diónyi golyókat gyúrok belőle, és zsírozott tepsiben sütöm, előmelegített, 200 fokos sütőben, kb. 20 percig. Ebből a mennyiségből kb. 100 db kisebb golyó lesz.
Miután megsült, egy éles szélű kiskanállal óvatosan kivájom a golyók alját/belsejét. Vigyázat, könnyen törhet! (ezért jobb még langyosan kivájni).
Megtöltöm a töltelékkel a barackokat, majd jöhet a külső színezés. zöld, málnapiros+citromsárga=narancssárga . Enyhén felverjük a tojás fehérjéket ,ebbe rakjuk a színeket és ecsettel kenjük rá a barack színeit .Majd kristálycukorba hempergetjük őket.
Bukszus levelével lehet diszíteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!