Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Őszibarack kompót

felvitel dátuma: 2012-09-09 16:15:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2814
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
  • 6 kg őszibarack (tiszta súly, tehát pucolva, kimagozva),
  • 1 kg kristálycukor,
  • 1 és egy negyed cs. Lucullus Befőtt tartósító,
  • 2,3 l meleg víz
Előkészületi idő: 80 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A barackot jól megmossuk, lecsepegtetjük.

Az ép, szép héjú barackokat az Új Generációs Előkészítő Késsel félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Ezekből lesz az a kompót, amit héjastól teszünk el.

A hibás héjú barackokat szép vékonyan meghámozzuk, kettévágjuk, magját eltávolítjuk.

Mikor végeztünk a barack tisztításával, magozásával, a cukrot és a befőtt tartósítót összekeverjük egy lábosban, vagy fazékban, majd hozzáöntjük a meleg vizet. Addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik, majd felforraljuk.

A TW Közepes Szűrő segítségével egy adag barackot a forró szirupba teszünk, és addig főzzük csak, míg gyöngyözni kezd a szirup. Ekkor kiszedjük a szűrővel, beletesszük a 2,5 l-es Ovális Tálalómesterbe, hogy a szirup le tudjon csepegni a tál aljába. Betesszük a szirupba a következő adag barackot. Amíg az , addig a kész barackokat, a jól kimosott és a KoMiTo Sol Putz-al befújt üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját néhányszor a tenyerünkhöz ütjük, hogy eligazodjanak a barackok és minél kevesebb üres hely maradjon.

Ezt addig ismételjük, amíg az összes eltenni való barackunk el nem fogy.

Mikor mind üvegben van már, a szirupot újra felforraljuk és a Mesterfogás Merőkanállal a barackokra merjük a forró szirupot.

Az üvegek tetejét is befújjuk a Putz-al, és lezárjuk az üvegeket. Szépen fejre állítjuk őket és úgy hagyjuk pár percig, majd visszaforgatjuk és a kompótokat szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Elkészítéséhez Javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés,
  • TW Közepes Szűrő,
  • Óriás Kelesztő,
  • 4 l-es és 2,5 l-es Tálalómester,
  • Mesterfogás Keverő,
  • Mesterfogás Merőkanál

KoMiTo Sol Putz:Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.