A barackot megmossuk, kimagozzuk és felfdaraboljuk.
Az üvegbe rakjuk cukorral rétegezve, rátesszük a vaníliás cukrot.
Beleöntjük a fűszerkeveréket és felöntjük a pálinkával.
Az üvegek ne öntsük telhjesen tele, mert a gyümölcs és a cukor is fog levet engedni.
Amíg a cukor teljesen felolvad, naponta rázzuk össze az elegyünket. Ezután elég 2-3 naponta megmozgatni.
6 hétig érleljük, majd leszűrjük és így üvegekbe tölrtve akár azonnal is fogyasztható, de minél tovább érleljük a leszűrt likőrt, annál finomabb lesz. A gyümölcsöt fogyaszthatjuk naturvban, de vigyázat, nagyon ütős. Használhatjuk süteményekhez, bólébe, gyümölcssalátába, stb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!