Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Őszibarack mamikám receptje alapján

felvitel dátuma: 2011-11-27 22:33:50       mai nézettség: 1       nézettség: 2816
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Tészta:

20 dkg zsír
2 tojás sárgája
30 dkg cukor
2 dl tej
30 dkg liszt
1 sütőport
80 dkg liszt
 
Töltelék
10 dkg vaj
¼ dl rum, 
25 dkg cukor
8 dkg darált dió
1 dkg kakaó
kivájt tészta
 
Festés
Sárga és narancssárga cukorfesték, vagy vanília, narancs színező aroma
 
Díszítés:
Kristálycukor
Előkészületi idő: 360 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

A zsírt mikróban megolvasztjuk a fél literes MikroKannában. Hagyjuk langyosra hűlni.

A kettő tojássárgáját TW Keverőtálba tesszük a cukorral együtt, kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt olvasztott zsírt. Robotgéppel jól kikeverjük, hozzáadjuk a 2 dl tejet, és a 30 dkg lisztet, valamint a sütőport. 2 órát pihentetjük.

Utána 80 dkg lisztet keverünk bele, azonnal gombócokat formálunk belőle. Szilikon Sütőlapra tesszük a gombócokat (7x7 fér a szilikon lapra), szép világosra sütjük és utána még forrón, tompa hegyű, lehetőleg recés végű késsel az alját kivájjuk.  Hidegen nem lehet kivájni, mert a tészta el fog törni!

Ezután összeállítjuk a tölteléket. TW Keverőtálban kikeverjük a vajat a cukorral, rummal, dióval, kakaóval. A kivájt tésztát, ha szükséges a Konyhai Mindenttudóban a kés betét segítségével átdaráljuk, hogy ne legyenek benne nagy darabok.

Ezután ezt is keverjük a töltelék masszához. Nem baj, ha nem áll össze a tálban, mert a barackokba nyomkodva össze fog állni szépen.

Mikor kész a massza, szorosan tömjük be a tölteléket a kis lyukakba. Miután jól megtömtük a magok helyét a töltelékkel, kés lapjával lesimítjuk, hogy egyenes legyen a fél barack felülete.

Tojás fehérjével megkenjük a betöltött barack alját. Egy másik felet hozzányomunk óvatosan.

Most a színezés következik.

A cukor festékből késhegynyit üveg tálkákba teszünk, egy kevés vízzel elkeverjük mindegyiket. Először a sárga színnel festünk össze-vissza foltokat a barackunkra, majd a narancssárgával az üresen maradt részekre és ráhúzhatunk a sárgára is helyenként. Így nagyon fog hasonlítani az igazi barackra.

Miután az összes barackunkat megfestettük és megszáradtak, akkor a tojásfehérjével bekenjük az egész barackot és kristálycukorban hempergetjük.

Hagyjuk jól megszáradni és másnap Friss Tálba tesszük és légmentesen lezárjuk a tetejét.

Nagyon finom lesz pár hét múlva. Sokáig eláll, így akinek kedve és ideje van, akár több adagot is készíthet egyszerre. Aki először készíti, elégedjen meg egy adaggal, mert elsőre lassan fog menni.

Javasolt Tupperware termékek:

 

2 db TW Keverő Tál (lehet a Kelesztő Tál is)
MikroKanna 0,5 l-es
Konyhai Mindenttudó
Friss Tál a tároláshoz
TW Tálca
Új Hullám Tányérok
TW Kenőecsetek
Szilikon Sütőlapok
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 28

Szépek!Nagyon ügyes vagy!Gratulálok!

0/10 Helga 2011 november 28

Nagyon jól néz ki:)

0/10 Marcsi64 2011 november 28

Köszönöm.

10/10 Hani 2011 november 29

A tészta összetétele nagyjából nekem is ilyen, csak a liszt kevesebb, összesen 70 dkg lisztet kell beletenni.

0/10 anna51 2011 december 02

Ma én is elkészítettem, gyonyoruek lettek, nagyon orulok a receptnek, koszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.