A barackpürével együtt forralod? Vagy csak a vizet, fűszereket és a végén kevered össze?
Hozzávalók:
2 kg. őszibarack
3 liter víz
2 tk mézeskalács fűszerkeverék (Toldi fűszer )
20 dkg cukor kilónként ,de ez is ízlés dolga
1 tk citromsav
1 fél kávés kanál Na –benzoát
Elkészítés:
A barackot megtísztítom héját levágom
majd nyersen turmixolom ,a hozzávalókat összekeverem,majd felforralom .
Ha azt látjuk nem ígényel annyi vízet vagy rostosabban szeretjük akkor kevesebbet is tehetünk bele.Ugyanígy a cukor is ki milyen édesen szereti ,van aki nem is tesz bele semmit ,persze attól is függ mennyire édes a gyümölcsünk.
Az üvegeket csírátlanítom ,kimosom és még egyszer forró ecetes vízzel átöblítem .
Üvegbe töltöm majd száraz dunsztba teszem.
Nagyon finom ízletes rostos levet kapunk .
Ebből az adagból 4,5 Liter mennyiség lesz
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!