Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Otelló szőlő lekvár

felvitel dátuma: 2019-07-16 19:31:00       mai nézettség: 1       nézettség: 269
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

bő 1 kiló Otelló szőlő leszemezve

fél kiló alma hámozás nélkül darabolva

35 dkg. kristálycukor

3:1-ben dzsemfix (Dr. Oetker)
 

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Az édes, dércsípte Otelló szőlő a legfinomabb ehhez a lekvárhoz. A szőlőszemeket a kockázott almával odatesszük főni. Nem kell hozzá vizet adni, mert a szőlő főzés közben hamar levet enged, azonban az elején a kevergetésről ne felkedkezzünk meg. Addig kell főzni, míg az alma és a szőlő héja is jól megpuhul. (kb. 1 óra). Ezt követően levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni.

Szitán, vagy kézi passzírozón gumikesztyűben átpasszírozzuk. Egyéb megoldás a szőlő termetes magjai nem javasolt.

A zselésítőszerrel a rajta szereplő útmutatónak megfelelően dolgozunk: 1 kiló 25 dkg. gyümölcspéphez teszünk 35 dkg. cukrot és 3 percig főzzük. Csíramentesített üvegekbe töltjük, lezárjuk, s fejre állítjuk. Már el is készültünk a befőzéssel.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.