Kevés dashi alaplében előfőzzük a hagymát, közben félig felverjük a tojást, személyenként 2-2-t.
Ezt az ételt érdemes személyenként késziteni.
Tehát egy serpenyőbe (mi oyakonabét használtunk) öntünk egy kis alaplevet, beletesszük a hús felét, a gombát, majd ha megpuhultak, rádobunk a hagymából is, azután óvatosan a tetejére öntünk egy adagnyi tojást (2 db).
Nem kavarjuk meg, hanem pálcikával 4 oldalról alászurkálunk, majd lefedjük. Pár perc után főtt rizsre csúsztatva tálaljuk.
Ha keményebben szeretjük a tojást, nem nyálkásan, akkor picit tovább főzzük, és azért nem boritjuk, mert igy gusztusosabb az ételünk.
Tetejét mitsubával diszitjük, de bele is lehet keverni, amikor a hagymát hozzáadjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!