Ez nagyon egyszerűen leírt recept.Máshol is olvastam de az bonyolult volt.Köszönöm.
Tészta: Krém:
7 tojás 6-7 ek. liszt
25 dkg cukor 1/2 l tej
1 dl víz 25 dkg margarin
1 dl olaj 25 dkg porcukor
25 dkg liszt 1 cs. vaníliás cukor
3/4 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
Bevonat:
1 t. tejcsokoládé
Tészta:
A 7 tojást és a 25 dkg cukrot habosra keverjük. Külön-külön hozzáadjuk apránként, felváltva az 1 dl vizet és az 1 dl olajat. Közben kavargatjuk. A 25 dkg lisztet és a 3/4 cs. sütőport összekeverjük. Majd kanalanként hozzáadjuk a masszához, és közben lassú fokozaton keverjük. A formát beolajozzuk és lisztezzük. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez 2 ek. kakaót keverünk, majd beleöntjük a másik formába. (van őzgerinc forma, abban kell sütni). Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha megsült kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük.
Krém:
A 6-7 ek. lisztet a 1/2 l tejel csomómentesen kikavarjuk és megfőzzük (sűrű massza lesz belőle). Ezután hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint, a 25 dkg porcukrot és az 1 cs. vaníliás cukrot kikavarjuk. A teljesen kihűlt masszát hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
Összeállítás:
A tésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.). A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (én egy kis olajat szoktam hozzáönteni) és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk.ű
Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!