4 db csirkecomb
15 dkg húsos füstölt szalonna
2 db piros kaliforniai paprika
2 db zöld kaliforniai paprika
1db hegyes erős paprika
1 szál póréhagyma
1 dl étolaj
1 tk.rozmaring friss vagy szárított
1 kk.őrölt fekete bors
1 kk.cayenne bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
1 ek.méz
1 tk.szárnyas fűszerkeverék
só
Előkészítés:A csirkecombokat megtisztítjuk,ha nagyobbak két három helyen csontig bevágjuk,sózzuk.Így hamarabb megsül és jobbab átjárja a pác.Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel.A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk.A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb.A szalonnát,paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk.
Elkészítés:A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt.Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük.Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük amig szép piros nem lesz.Közben elkészítjük a ragut.A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a póréhagymát.Hozzáadjuk a paprika csíkokat,sózzuk,borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.
A combokat a raguval és tetszőleges körettel /párolt,rizs,sült burgonya stb.. /tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!