KIPRÓBÁLJUK ÍGY:)
· 1 leselejtezett boronatárcsa
· 2 kg szeletelt hús (sertéstarja, csirkemell, pulykamell, vagy akár kicsontozott
· 1 fej fokhagyma
· 2 kk mustár
· 1 mk őrölt bors
· 1-2 fej vöröshagyma
· só
· sült csirke fűszerkeverék
· grill fűszerkeverék
· 2 kg sütni való burgonya
· 3/4 l olaj
0,5 dl sör
1. A megmosott hússzeleteket kiklopfoljuk.
2. A sört összekeverjük a mustárral, és a fokhagymával. Majd besózzuk a húst, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel,ha más fajta a husi lehet több féle fűszerrel is egy tálba egymásra tesszük, karikára vágott vöröshagymát teszünk a rétegek tejére.
3. Amikor elfogyott a hús, ráöntjük az előzőleg elkészített sörös löttyöt, amit nevezhetünk páclének is.
4. Befedjük, és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
5. Másnap, amikor megjöttek a vendégek elővesszük a krumplit, megpucoljuk és karikára vagy hasábra vágjuk
6. A boronatárcsa alatt tüzet rakunk, a közepébe beleöntjük az olajat, amikor forró a tárcsa, a húst a tárcsa szélére tesszük, az olajban kisütjük a krumplit.
7. Bármilyen salátát készíthetünk hozzá.
én ezzel készítettem
http://www.receptabc.hu/recept/szines_salata_fokhagymas_kefires_ontettel__9230
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!