1 db kakas melle
A páchoz:
olaj
bors
fokhagyma
mustár
Valamint:
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
bors
só
majoranna
1 db paprika
1 db paradicsom
1 kávéskanál liszt
1 dl tejföl
30 dkg tészta
A kakas mellét szeletekre vágom, mind két oldalát mustárral bekenem és a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom. ( Ha nincs annyi időnk 1-2 nap is megfelel)) A pácolás miatt a kakas melle puha és porhanyós lesz.
Az elkészítés napján a füstölt szalonnát kisütöm, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával és a húsok mindkét oldalát átpirítom rajta, fűszerezem, majd puhára párolom . Fél időben hozzáadom a paprikát és a paradicsomot vagy helyettesíthetem lecsóval. Ha szükséges az elfőtt folyadékot egy kis vízzel pótolom. Ha megpuhult a hús zsírjára sütöm, elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom, szükség szerint vízzel hígitom a mártást és összeforralom.
A száraz tésztát folytonos keveréssel felhevítem, majd 5,4 dl forró vízzel felöntöm, sózom többszöri keveréssel puhára főzöm. A tészta az egész vizet magába szívja.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!