Pácolt magyaros sült oldalas
Hozzávalók:
1 kg új fejes káposzta, ½ l házi paradicsomlé sűrű, 1 csapot teáskanál, kömény, só, ízlés szerint, cukor ízlés szerint, 3 ek liszt, 3 ek olaj,1 nagyobb vöröshagyma,finomra vágva, 1 teáskanál pirospaprika
Paradicsomos káposztafőzelék
Elkészítés:
A káposzta külső levelét eltávolítom, 4 felé vágom, torzsáját kivágom, és vékony laskára aprítom. 3 literes fazékba teszem, sózom, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel (a káposzta is enged vizet). Beleadom a paradicsomot, a citromhéjat és a köményt.
Amíg felforr, zsemleszínű rántást készítek az olajból és lisztből, amelybe beledinsztelem a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 3 dl hideg vízzel, és a főzelékhez adom, együtt rövid idő alatt összeforralom. Közben ízlés szerint sóval és cukorral ízesítem.
Pácolt magyaros sült oldalas
elkészítésElőször a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjükAz oldalasokat megtisztítjuk.Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon, de villával érdemes ellenőrizni, majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!