Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pácolt magyaros sült oldalas, Paradicsomos káposzt

felvitel dátuma: 2017-06-30 16:05:23       mai nézettség: 1       nézettség: 557
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:

Pácolt magyaros sült oldalas

Hozzávalók:

90 dkg sertésoldalas, 1 dl napraforgó olaj, 0,5 dl házi paradicsomlé,1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál fűszerpaprika (púpos ) 1 kávékanál  fokhagymakrém, ( vagy 5 gerezd fokhagyma, ( átnyomva)

Hozzávalók:

1 kg új fejes káposzta, ½ l házi paradicsomlé sűrű, 1 csapot teáskanál, kömény, só, ízlés szerint, cukor ízlés szerint, 3 ek liszt, 3 ek olaj,1 nagyobb vöröshagyma,finomra vágva, 1 teáskanál pirospaprika

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 1 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Paradicsomos káposztafőzelék

Elkészítés:

A káposzta külső levelét eltávolítom, 4 felé vágom, torzsáját kivágom, és vékony laskára aprítom. 3 literes fazékba teszem, sózom, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel (a káposzta is enged vizet). Beleadom a paradicsomot, a citromhéjat és a köményt.

Amíg felforr, zsemleszínű rántást készítek az olajból és lisztből, amelybe beledinsztelem a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 3 dl hideg vízzel, és a főzelékhez adom, együtt rövid idő alatt összeforralom. Közben ízlés szerint sóval és cukorral ízesítem.

Pácolt magyaros sült oldalas

elkészítésElőször a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjükAz oldalasokat megtisztítjuk.Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.

Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon, de villával érdemes ellenőrizni, majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.