Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pácolt pipiszárnyak.

felvitel dátuma: 2013-03-14 19:08:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1639
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

20 csirkeszárnyhoz:

a currys páchoz: currypor, 1 ek. mustár, 3 ek. étolaj, , őrölt bors, fokhagymapor, vagy zúzott fokhagyma.

a csilis páchoz: csilipor, , bors, fokhagymapor, szárított kakukkfű, őrölt pirospaprika, 3 ek. étolaj.

Szükséges még pár darab bambusznyárs

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

Pácolt pipiszárnyak:

A csirkeszárny, igen kedvelt étel. Jómagam, és párom is többféle képpen készítjük. Legutóbb, nagyobb mennyiségű (2 kiló) másodosztályú szárnyat vásároltunk, igen olcsón. Megegyeztünk, hogy más-más módon készítjük el mindketten. Természetesen egyszerre, mert párban jobb dolgozni. Nejem a sütőtálban sütött verziót választotta. Más, lágyabb fűszerezéssel, mint ahogy én készítettem. Currys ízt kapott, a tepsis csirke.

Én, az általam már többször alkalmazott, nyársas megoldást választottam. Többször készítettem már így a csibeszárnyat tárcsában, grillen, sütőben. Most is sütőbe sültek meg, a bambuszpálcára tűzött szárnyacskák. Ez csípős, csilis ízzel került asztalunkra.

Mindkettő változat gyors pácolással lett ízesítve. Egyiket currys, sós, borsos, fokhagymás, mustáros, olajos páccal, másikat csilis, sós, borsos, fokhagymás,  kakukkfüves, őrölt pirospaprikás gyorspáccal kentük be. A pácokat minden esetben mi keverjük, az éppen eszünkbe jutó ízesítés szerint.

A currys változattal, semmi macera nincs. Simán bekenjük a kikavart páccal, és mehet a sütőbe, lefóliázva.

A nyársas megoldás, kicsit munkaigényesebb. a szárnyakat úgy kell megfogni középen, hogy kiegyenesedjenek, és a szárnya töve felől, bele kell szúrni a bambusznyársakat. Ez sem bonyolult, de kevés időt igényel. Az így kiegyenesített nyársacskák, sütés után is így maradnak. Különösen, ha grillen sütjük, akkor könnyíti meg a munkát, mert könnyen forgathatók a rácson. Így, tepsiben sütve is nagyon finom, látványos végeredményt kapunk.

Tálalhatjuk krumplipürével, tepsis krumplival, sült burgonyával, párolt zöldségekkel, de bármivel, ami szerintünk illik hozzá.

A már megszokott blogos verziót is megnézhetitek, bővebb információkkal.

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/02/pipiszarny-bambusznyarson-es-maskepp.html

Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/02/pipiszarny-bambusznyarson-es-maskepp.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.