8 db.megtisztított kárász vagy keszeg
Pácoláshoz:
só, bors, Kotányi halfűszer keverék, őrölt paprika, borsika fű, olivaolaj.
Felforrosított olaj a sűtéshez.
A megtisztított, besozott halakat vízben átmossuk, majd beírdaljuk, átvágva a gerincet, 3-4 helyen.
Egy tálcára fogjuk rakni, de előtte a tálcára kevés oliva olajat locsolunk a halak alá.
A hal mindkét oldalát és belső hasűregét befűszerezzűk: pici sóval. borssal, pirospaprikával, borsika fűvel, végül Kotányi halfűszerrel.
Egymás mellé rakjuk a tálcára, és ismét locsolunk olívaolajat a halszeletekre.
Alufoliával lefedve egy éjszakára hűtőben tároljuk.
Másnap felforrosított olajban, egyenletesen, közepes lángon, kisűtjűk a halakat, mindkét oldalát fedőalatt kb.4 percig.
A hal íze a nyári sűtődék emlékét idézi majd bennűnk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!