Elkészítés:
A padlizsan 2 véget vágjuk le,majd szeletelovel hosszában szeleteljuk vékonyra.Sozzuk ,borsozzuk mindkét oldalát. Tegyünk egymás melle 2 szelet padlizsánt ugy ,hogy az egyik vége egymáson legyen. A hagymát vágjuk csíkokra és a lecsopogtetett szeletelt gombával pirítsuk meg.Kozben pici sóval és borssal Izesitsuk. Mikor megpirult tegyük egy tálba,hogy a felesleges olajat ne szívja magába.Tegyunk a padlizsanra sonkát,teritsunk a tetejére a fűszeres hagymás gombabol,feta vagy bulgar sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg,majd óvatosan tekerjuk fel. Természetesen izles szerint bármilyen töltelékkel tölthető.Tolthetjuk: paradicsom szelet,fűszeres pirított gomba,feta vagy bulgar sajt,petrezselyem és reszelt sajttal...bizzuk a kepzeletunkre:))) . Vékonyan kenjük ki vagy fújjuk be olajjal a maffin sutot és a töltött padlizsán rozsakat tegyük bele.( Mikor behelyeztuk a formába kevés sajtot szólhatunk ra) Reszeljunk le ( mennyiségtől függ) 1-2 paradicsomot és Izesitsuk be izles szerint: só,bors,apróra vágott petrezselyem,kevés szárított menta level,és szárított fokhagyma granulattal. Keverjuk össze és a padlizsán rózsák tetejére tegyünk 1ek - lal belőle. Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és 220 fokos sütőben süssük pirosra. ( készíthetünk többet a paradicsom szoszbol és találhatjuk a kész padlizsannal.) Köretnek krumplipuret vagy rizst ajánlok.
Szakács: evi