Ez nagyon jól hangzik,biztos ki próbálom!!!
Hozzávalók:
2-3 db padlizsán
15-20 dkg füstölt tarja
tömlős natúr krémsajt /esetleg 1 tubusos+1 kocka sajt/
1 púpos kiskanál tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg sajt /nekem trappista volt, lehet nemesebb is pl. márványsajt/
2 db zöldpaprika /ha lehet színes/
2 db paradicsom
só
bors
zöldfűszerek-szárított is jó /kakukkfű, zsálya, rozmaring/
olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat jól megmostam, majd kb. 1 ujjnyi karikákra szeleteltem és megsóztam. Nagyjából fél órát állni hagytam, addig összeállítottam a sajtkrémet. A tömlős sajtot és a kockasajtot összekevertem. A trappista sajtot lereszeltem /felét apró lyukon, felét a káposztareszelő lyukon/. A tarját nagyon apró kockára vágtam, hozzáadtam a sajtkrémhez, majd az aprított fokhagymát, a tejfölt, az apróbbra reszelt sajtot és a zöldfűszereket és a borsot is beletettem, majd elkevertem. A paprikát és a paradicsomot is karikákra szeleteltem.
A padlizsánokat lecsepegtetés után olajjal kikent tepsibe vagy sütőlapra /lehetőség szerint sütőpapírt tegyünk bele, akkor egy cseppet ezt kenjük meg olajjal/ egyenként lerakom a padlizsán karikákat. Mindegyik tetejére egy-egy halom sajtkrémet teszek, majd egy-egy karika paprika és paradicsom szelet kerül rá. A végén megszórom a durvábbra reszelt sajttal és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát, újabb 20 perc alatt pirosra sütöm.
Rizzsel és salátával /savanyúsággal/ tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!