Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Padlizsánkrém - egyszerűen

felvitel dátuma: 2019-08-03 19:53:10       mai nézettség: 1       nézettség: 302
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

3 kg. padlizsán

1 közepes fej vörös vagy lila hagyma

2 evőkanál olivaolaj

4 gerezd fokhagyma

só, őrölt bors, citromlé

esetleg mustár és majonéz

Előkészületi idő: 3 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Volt időszak, amikor csak a 10 emeletes panelház apró kis konyhájának tűzhelye állt rendelkezésemre, s piacon vettem a padlizsánt, de mindenképpen szerettem volna padlizsánkrémet készíteni.
Tudom, a faszenet semmi nem helyettesítheti, de akinek nem áll rendelkezésre az ilyen lehetőség, annak ajánlom ezt a módszert.
Én a krémből tégelyekben mindig teszek a fagyasztóba, de akár dunsztolva is lehet eltenni télire, persze akkor a majonéz ne kerüljön bele, csak felhasználáskor.

A padlizsánokat hosszában kettévágom, és alufóliával vagy sütőpípírral bélelt tepsibe fektetem, vágott felükkel lefelé.
Ha van az elektromos sütőnknek grill+hőlégkeverés funkciója, akkor  azt használjuk.
Állítsuk legmagasabb hőfokra, s a grillezés miatt tegyük a sütő legmagasabb részére a tepsit. Kb. 30 percig sütjük.
Ha nincs ilyen fokozat, akkor azzal, amivel rendelkezünk, de a lényeg, hogy magas fokozaton készítsük.
Addig sütjük, amíg a padlizsán lila héja egészen meg nem feketedik, tapintásra kemény, papírvékonyságú lesz.
Közben nem kell forgatni, nem is kell megszurkálni, mint a hagyományos faszenes sütésnél.
Kivesszük a sütőből, picit hagyjuk pihenni, majd egy kesztyűvel megfogva kanállal szürőbe kaparjuk a krémszerű, puha belsejét.
Meglátjuk, hogy a vágott felületen milyen csodás pörzsanyag képződik, mely nagyon jó ízt ad a kész krémünknek.
A sült padlizsánhúst hagyjuk egy éjszakán át csöpögni. Így, ha nem egészen friss, zsenge padlizsánunk van, abból is kicsöpög a kesernyés ízt adó anyag.

A hagymát felkockázzuk, kicsit megsózzuk (így tudjuk párolni) és az olajon puhára pároljuk. 
Legvégén rádobjuk a zúzott fokhagymát, cseppet megfuttatjuk, majd hozzátesszük a padlizsánt. Jól átforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kis citromlével ízesítjük.
Aki mustárral szereti, azt is tehet hozzá. Ha elkészült, turmixoljuk.

Ennél a résznél lehet tégelyekbe tenni, s fagyasztani, vagy nedvesen átdunsztolni.
Felhasználáskor lehet tovább ízesíteni majonézzel. Így egész évben ehetünk a padlizsánkrémünkből.
 

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.