Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » padlizsánkrém, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-07-01 13:02:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1805
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

2 kg padlizsán
1 fej hagyma / lehet lila is, akár vegyesen/
néhány gerezd fokhagyma
, bors
1 ½-2 dl olaj
citromlé, vagy ecet
majonéz

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A padlizsánokat megmosom és fogpiszkálóval körbe szurkálom. A gázrózsa köré alufóliát helyezek, hogy a lecsurgó ne égjen . Az égőkre platnit /vaslapot/ helyezek és rárakom sülni a padlizsánokat. Közepes tűznél, hogy rendesen átsüljenek, minden oldalukra forgatva sütöm. Amikor az első adag /3-4 darab/ megsült leveszem és felteszem a következőket. Ha van két vaslapunk, akkor két rózsán is süthetjük, hogy hamarabb elkészüljünk. Akkor sült meg rendesen, ha szinte szenes már a felülete. A csumájánál fogva meghámozom. Ha jól megsült szinte magától „vetkőzik”. Ha ragadt a héjára, akkor azt is leszedem, majd műanyag lapáttal /a hűtőszekrények jégkaparó kanala kiváló/ elkaparom és egy edénybe teszem. Ha az összessel elkészültem adok hozzá sót, őrölt borsot a felaprított hagymát és fokhagymát, majd ecettel/citromlével/ ízesítem, hozzáadom az olajat, majd a rúd mixerrel simára dolgozom. Tetszés szerint még majonézt is adok hozzá, ezzel is jól elkeverem, most már kézi mixerrel. Ettől kicsit kifehéredik, mert egyébként bebarnul. Ha a kezdet kezdetén adunk hozzá apránként ecetet/citromlevet/, akkor állítólag nem barnul, de nekem még soha nem vált be. A hozzávalók mennyisége nehezen megadható, mert mindenkinek más az ízlése. Néhány órát a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Előételként, reggeliként, vagy vacsoraként friss, vagy pirítós kenyérrel, paprikával, paradicsommal tálalom.
Fontos tudni, hogy csak műanyag vagy rozsdamentes eszközökkel dolgozzunk, mert mással érintkezve az íze és a színe is megváltozik!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 július 01

Fenséges látvány!!Nagyon jólesne most!!:)))

0/10 Anyika 2012 július 01

Köszönöm Józsi! Szerénység nélkül állítom, hogy finom is!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.