Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta receptek » Padlizsános rakott tészta

felvitel dátuma: 2011-06-06 14:22:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1155
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • Fél kiló darált sertés vagy szárnyas hús
  • 1 db padlizsán
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors, oregano, bazsalikom, törött paprika
  • 300 g sűrített paradicsom
  • 1 kk cukor
  • 2 ek olaj
  • 0,5 dl víz
  • 500 g penne tészta
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A hagymákat felaprítjuk, majd az olajon megpároljuk. Levéve a tűzről hozzáadjuk a törött paprikát, a húst és a felkockázott padlizsánt.

Néhány percig együtt pirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vizet. Kb. 20 perc alatt készre főzzük, ezalatt kifőzzük a tésztát is. Vigyázzunk, hogy ne főljön túl!! A szószból egy kevéssel elkeverjük, majd a kivajazott tálba beletesszük a tészta felét, erre a szósz felét, majd megint egy-egy réteg, végül a sajtot ráreszeljük. 180-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Csípős paprikakrémmel vagy chilivel pikánsabbá tehetjük.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.