1 padlizsán
4 tojás
2- 3 gerezd fokhagyma
3- 4 evőkanál majonéz
¼ citrom leve
só
bors
3 evőkanál olaj
A padlizsánt meghámozom, felszeletelem, és az olajon teljesen puhára megpárolom.
Kicsit hűlni hagyom, majd egy fémszürőn átpasszírozom. A 4 tojást keményre főzöm, kihűtöm, megtisztítom, villával szétnyomkodom. A fokhagymát szétnyomkodom. Az egészet összekeverem a majonéz, só, bors, citromlé hozzáadásával. A végén egy botmixerrel az egészet jól összeturmixolom.
Nagyon finom kenyérrel, pirítóssal, de ugyanúgy lehet mint dresszing rántott sajthoz, húshoz, vagy rántott cukkínihez, sőt rántott padlizsánhoz. ( Kipróbáltam, a férfiaknak nagyon ízlik.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!