Husgombocokhoz :50 dkg darált disznóhús 1 tojás So,bors izles szerint 1/4 mk fahéj 1/4 mk őrölt kömény 2 szelet kenyer vízbe áztatta es kinyomva 1 hagyma nagy lyukú reszelon lereszelve 1 krumpli kis lyukú reszelon lereszelve 2-3 ek apróra vágott petrezselyem 1-2 db padlizsan vekonyan Felszeletelve hosszaban Suteshez: olaj Főzéshez: 1/4 pohár olaj 4-5 közepes paradicsom felkarikazva 5 gerezd zúzott vagy reszelt fokhagyma So,bors izles szerint Kb 1 pohár vegetas viz vagy huslevesle ( a pohár 2 dl) Díszítés: 1/2 kaliforniai paprika ( piros) apró kockára vagva 1/2 kaliforniai paprika ( zöld színű) apró kockára vagva 1-2 ek apróra vágott petrezselyem 1 ek olaj Tetejere: pirított fenyőmag ( elhagyható)
A daralthushoz valokat a padlizsan kivételével keverjuk jol össze,majd tegyük félre ,hogy az ízek összeérjenek kicsit.Kozben szeletelovel vagy egy jo éles kés segítségével szeleteljuk fel a padlizsánt hosszában,majd sózzuk es borsozzuk,es süssük világos zsemle színűre.Az ízesített daralthusbol készítsünk ovális fasirtokat ,majd forró olajban süssük pirosra.A megsult padlizsanra tegyünk 1 pirosra sult fasirtot,majd tekerjuk fel es fogpiszkaloval rögzítsük. En ugy keszitettem,hogy a husgombocok csak a felet tekertem padlizsanba a másik felet kisutottem es ugy tettem főzni a padlizsan tekercsek köze. Egy jénai tál aljába öntsük olajat,teritsuk szet a paradicsom karikakat az edény alján,erre a zúzott fokhagymát szórjuk,majd a padlizsantekercseket es a fasirtot is tegyük bele szepen egymás melle.Ontsunk ra kb 0,5-1 pohár vizet (2 dl) ,sózzuk,borsozzuk izles szerint. Nagy lángon forraljuk fel,majd kislángon letakarva kb 60-70 percig főzzük. Főzés kozben ne keverjuk,hanem csak razogassuk mint a töltöttkáposztát. Amig fo készítsük el a díszített: az apróra vágott paprikakat az olajon pirítsuk meg,majd keverjuk hozza az apróra vágott petrezselymet. Köretnek főtt rizst készítsünk. Tálalásnal a rizs es a padlizsantekercsek tetejere tegyünk a pirított paprikából,szórjuk meg petrezselyemmel es pirított fenyomaggal. Ha nagyon elfone a leve ,kevés vizzel pótoljuk A receptet egy kedves ismerosomtol kaptam.Koszonom Evi:).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!