Palacsinta(pontos receptet elég nehéz írnom,mert mindig szemre csinálom):
25 dkg liszt
3 tojás
1 mokkáskanál só
cukor ízlés szerint
1 dl étolaj
0,5 l tej
kb. 0,5 l szénsavas víz
Málnás túrókrém:
25 dkg málna (érdemes friss málnát használni,mert a mirelittől lesz egy kis "mirelit íze")
50 dkg tehén túró
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
2 cs. vaníliás cukor
Ezek csak hozzávetőleges mennyiségek.Érdemes készítés közben belekóstolni,hogy elég édes-e,kell-e még bele fahéj...stb.
Az elkészítés igen egyszerű:
Süssük meg a palacsintát.
A málnakrémhez turmixoljunk össze málnát,majd nyomkodjuk át egy szűrőn,hogy a magtól megszabaduljunk.
Adjuk hozzá a túrót,ízesítsük reszelt citrom héjával,fahéjjal és vaníliás cukorral.
Az elkészült masszából kb. két evőkanálnyit tegyünk egy palacsinta közepébe,majd készítsünk belőle batyut.
Négy darab fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal rögzítsük.
A tányért díszíthetjük úgy,hogy csokit csöppentünk a szélére és fogpiszkálóval a közepétől indulva húzzuk.
A végén még szitálhatunk rá porcukrot,illetve fahéjat.
Jó étvágyat! :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!