A húsokat felkockázzuk és a hagymával, fokhagymával, a szokásos módon egy pörkölt alapot készítünk belőle. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadhatjuk a zöldbabot, majd azzal fedő alatt tovább pároljuk. Ha a zöldbab elkezdett puhulni, hozzáadhatjuk a felkockázott krumplit és felengedjük vízzel, hogy körülbelül 3 ujjnyira ellepje.
Ha újra elkezd forrni, hozzáadhatjuk a tárkonyt, a kaprot és esetleg két babérlevelet.
Közben elkészítjük a tejfölből, lisztből ecetből a csomómentes habarást. Ha a habarást kikevertük, pár evőkanál forró levest teszünk hozzá, majd az egészet lassú kevergetés közben a leveshez adjuk.
Akkor kész, ha a habarással együtt is újra forrni kezd.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!