Finom, szeretem.
- 50 dkg csirkehús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldbab
- 1,5 dl tejföl (1 kispohár)
- 1 lapos evőkanál liszt
- só ízlés szerint
- teáskanál pirospaprika
- fehérbors ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint (ez el is maradhat)
- kurkuma ízlés szerint (ez el is maradhat)
- 2 ek étolaj
- 1,5 liter víz
1.) A vöröshagymát és a csirkehúst összekockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a
fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a csirkehúst, a sót és
a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb. 3 dl vízzel.
2.) Ha kb. félig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1,2 liter vízzel. 3.) Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből, s villával jó csomómentesre elkeverjük. 4.) Félrehúzzuk a lábost, s teaszűrő segítségével beleöntjük a levesbe, s jól megkevergetjük. 5.) A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb. 8-10 percig keverjük, s el is készül a levesünk.
Finom, szeretem.
Nagyon szeretem a Palóclevest.
Még palóclevest nem főztem. De ki fogom ezt is próbálni. Nagyon guszta.
Régi kedvenc! ::
Szeretem!
Ez jóóó.
Szeretjük.
Imádom!
Finom...
Biztos finom.
Szeretem.
A napokban ez volt az ebédünk. Szeretjük.
Kedvencem.
Finom, nagyon szeretem
Fincsi. Gyakran főzök ilyet.
Szeretem
Finom
Szeretem.
Imádom!!
Finom..
egyik kedvenc
jó
kedvenc ez is
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!