70 dkg marhahús, vagy disznó lapocka,
2 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg húsos szalonna vagy füstölt hús, de kimaradhat,
40 dkg krumpli,
50 dkg zöldbab,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 evökanál füszerpaprika,
só,
5 dkg zsir,vagy 2-3 evőkanál olai
1 babérlevél, egy kávés kanál örölt köménymag, lehet keveseb is,
1 púpozott evökanál liszt, egy csipet kapor. a végén kell beletenni,
3 közepes szál sárgarépa, 2 szál fehér répa,egy fél karalábé,egy nyegyed zeler,4,5 gerezd foghagyma
egy kanál ételizesitő,égy gujás kocka, egy marha kocska.1 pohár tejfől a habaráshoz.
1 vöröshagymát,aprora vágom,olajon vagy kevés zsiron megpiritom, hozáadom a piros füszer paprikát karikára vágot zsölcséget, kevés ideig egy kicsit párolom, felöntöm 2 l vizel, babéllevelet, köménymagot, ételizesitőt, sé lehet beletenni egy marhahús kockát is ( de kimarathat) és a végén a krumplit is beleteszem, a húst, a másik hagymával, pörköltnek felteszem, és a többi füszerrel füszerezem.
A sóval csinján bánok, nehogy túl sózzam, és ha puha a húst öszeöntöm a zsöldséges alappal, és beleteszem a zöldbabot, és ha megfött minden, akkor a lisz és a tejfőlből habarást készitek, behabarom egy pár percig forralom és kész.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!