Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pangasius ragu tésztán

felvitel dátuma: 2015-04-27 10:17:26       mai nézettség: 1       nézettség: 947
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
200 g pangasius filé
kevés
frissen őrölt bors
fél citrom leve
1 kisebb chili
kevés olívaolaj
250 g tagliatelle tészta
100 g mozzarella
1 szál szárzeller
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g csiperke gomba
100 g napon szárított paradicsom
1 dl száraz fehérbor
100 g hámozott paradicsomkonzerv vagy 2 ek sűrített paradicsom
2 dl hús alaplé
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm. Míg a többi alapanyagot előkészítem, a hűtőbe teszem.
 
A sárgarépát megtisztítom, karikákra vágom. A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, majd felaprózom. A szárzellert kisebb szeletekre vágom, az apró gombákat kettévágom.
 
Kisebb fazékban vizet forralok.
 
A bepácolt halfiléket kevés olívaolajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3–3 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem. Ne süssük túl, mert gumiszerűvé válik! Akkor , ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.
 
Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a szárzellert felteszem dinsztelni. Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral. A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, végül hozzáteszem a gombát is. Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével. Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.
 
A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.
 
Többféle módon tálalható. A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval. Tálalható úgy is, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk , majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra. A halszeleteket is tépkedhetjük a tésztás ragura.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.