80 dkg. sertéskaraj
kb. 20 dkg. kicsit keményebb sajt, vagy rántanivaló
só
natúr szárított zöldségkeverék, vagy delikát
Panírhoz:
4 db. tojás (s-es)
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A kicsontozott karajt, vékonyabb szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, egyenként mindkét oldalát sóval meghintjük, majd egyenként a zöldségkeverékkel is megszórjuk.
A sajtot kb. 1cmX4cm-es hasábokra vágjuk.
A lisztet, a zsemlemorzsát tányérokba rakjuk, a tojásokat felütjük, mindegyik tetejére egy-egy csipet sót teszünk, majd villával felverjük.
Az olajat feltesszük melegedni. (közepes lángra)
Minden szelet húsra teszünk egy-egy csík sajtot, feltekerjük, (lásd a képen)majd sorban, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a felforrósított olajban kisütjük, mindkét oldalát 1-2 percig. (ha szükséges fogvájóval megtűzhetjük, nekem nem kellett)
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, vagy, csak simán salátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
forrás: keresztlányom (Andika) receptje
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!