2 dl házitej
1 rud vanília
4 dl tejszín
4 dkg cukor
4 lap zselatin
narancs dzsem ízlés szerint
A vanília rudat kikaparjuk, majd hozzáadjuk a tejhez, majd a cukrot, tejszínt is, és felforraljuk.
Zselatint kevés langyos vízzel ( 2-3 kanál ) feláztatjuk, majd hozzászűrjük a felforralt tejhez. ( nem forraljuk tovább )
Kis tálakba töltjük elosztva a folyadékot, és lehűtjük ( minimum 6 órára hűtőbe tesszük )
Tálaláskor egy pillanatra a tálat melegvízbe tesszük, majd kiborítjuk ( szépen kifog jönni )
tányérokra.
A narancsdzsemet 1-2 kanál forró vízzel kikeverjük, majd lehítjük, és ezzel körbe öntjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!