1kg finomliszt, 5.dkg élesztő, 4 tojás, csipett só, 4 ek olaj, 2 dk vaj, 4 ek tejföl, 2 ek rum, 3 dl langyos tej
olaj a sütéshez (kb 3-4 cm a sütőedénybe)
A lisztett egy nagyobb keverőtálba teszük, a közepén egy mélyedés készítünk és a hozzávalókat oda rakjuk bele, végül a futtatott élesztőt és jól eldolgozzuk. Meleg helyen én egy órát kelesztettem, majd újjnyira elnyújtottam és téglalap alakúra feldaraboltam, a két hosszabb végén átlyukasztottam és alulról felfelé áthúztam a tésztát. Sajnos az elején fordítva húztam át és nem lett masni formája. Nem túl forró olajban kisütöttem, vaniliás porcukorral megszórtam! Nagyon finom lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!