Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Papírgaluska

felvitel dátuma: 2015-04-01 07:47:00       mai nézettség: 1       nézettség: 946
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

200 g. újságpapír (lehetőleg  színes) (Én a Tesco reklámújságot használtam, ebből is a tavaszit, mert az ropogósabb)

200 g. színes  A4-es papír,

100 g. kartonpapír, apróra (zsülienre) vágva,

1/4 ív zsírpapír, 

kevés papírtörlő, vagy papírzsebkendő apróra tépkedve, (lehetőleg több rétegű) 

pár szelet krepp papír (elhagyható)

50 g. reszelt sajtpapír, (csak jó minőségűt használj!)

a sütéshez, sütőpapír,

a díszítéshez, ezüstpapír, konfetti.

szükséges még hozzá papírragasztó, ízlés szerint.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az A4-es papírokból egyenként, gombócokat formálunkUgyanezt tesszük, a lapokra szedett színes reklámújságokkal is. Használhatunk többfélét is, de a friss, tavaszi Tescós a legjobb. Szinte roppan a szádban!  Galuskákat, golyócskákat, galacsinokat készítünk belőle. Ez több időt igényel, mert csak kézzel végezhető el a folyamat.  A lényeg, hogy szabályos, viszonylag egyforma labdácskákat formáljunk, mert így lesz szép, a tálalás után

Ha készen vagyunk velük, fél órát pihentessük. Nem muszáj hűtőbe tenni, jó a szobahőmérséklet is. Jó, ha lefedjük konyharuhával, mert akkor hamarabb megkel!  Most, hogy a galuskákkal készen vagyunk, nyugodtan nekiállhatunk a többi hozzávaló elkészítéséhez. 

Az újságpapír másik részének, felszeletelésével folytatjuk. Vékony, egyforma szeleteket készítünk. Benke Laci Bácsi, nem szereti ha valamelyik vastagabb! Tapasztalataim szerint, legszebb szeleteket akkor csinálhatunk, ha ötmilliméteres távközökkel vágjuk fel az alapanyagot. Az újságpapír helyett alkalmazható szerpentin szalag, aminek az állaga viszont, meg sem közelíti az újságét! 

Következik, a kartonpapír, amit vékony csíkokra (zsülienre) vágunk. Jó szolgálatot tesz ilyenkor az iratmegsemmisítő! Gyönyörű szabályos szeleteket készíthetünk segítségével. (A felszelt papírból, akár máglyarakást is készíthetünk, ha alágyújtunk.) 

Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a papírtörlő, vagy papírzsepi, esetleg mindkettő. Nem igényel nagy gyakorlatot! A tekercset egyik kezünkbe tartva, csipkedő mozdulatokkal, apró darabkákat formálunk belőle. (a csipkedés, nem összetévesztendő a csipkelődéssel!!!) Ebbe a műveletbe nyugodtan bevonhatjuk, a körünkben tartózkodó fiatalságot is. Szívesen csinálják, és értenek hozzá! Ha papír zsebkendőt használunk, feltétlenül javaslom a vanília illatút. Ellenállhatatlan aromájával, nagyon feldobja ételünket. Használhatunk hozzá még tengeri illatút is. Ezt főleg Dél-Olaszországban alkalmazzák, az étel ízesítésére. (Galachino, de la mare) 

Mentás illattal frissé tehetjük ételünket! (Fresh haluska) 

Most, hogy végéhez közelít az alapanyagok feldolgozása, nézzük meg a lefedett galuskákat. Ha szükséges, forgassuk át őket! 

A papírragasztót, jól rázzuk fel! Ne legyen csomós! Nincs kellemetlenebb, mint mikor egy csomóra harapunk rá. Ha autentikusabbá akarjuk tenni a kaját, csináljuk csirizzel! Én is azzal készítem.

Ha úgy látjuk, kellően megkeltek galuskáink, kilisztezett tepsibe, vagy sütő tálba halmozzuk. Először sütőpapírral béleljük ki, majd zsírpapírt terítünk rá. A zsírpapír biztosítja, hogy ne égjen le! Csak jó minőségű zsírpapírt használjunk! 

Egy réteg újságpapírt teszünk rá, majd erre helyezzük a galuskákat, szépen, sorban. Nem szabad csak úgy beledobálni, mert a kulináris mellett, esztétikai élményt is szeretnénk nyújtani! A felhalmozott galuskák közé, és rá, csirizt csorgatunk. Csak annyit, amennyit felvesz. Sózni nem szabad! A cellulóz ízét, ne rontsuk el a sóval! Rászórjuk a zsülienre vágott kartonpapírt, majd jöhetnek az újságpapír szeletek, és a legvégén a papírtörlő, vagy papírzsepi, tépkedve. 

Sokkal finomabb, ha mindkettőt használjuk. Úgy is készíthetjük, hogy a tepsi felét zsepivel, másik felét papírtörlővel hintjük meg. Erre újabb réteg csirizt teszünk, majd kevés sajtpapírt reszelünk rá, és megszórjuk konfettivel. Ez utóbbi, a kulináris élmény fokozását szolgálja. Lefóliázzuk, és mehet a hideg sütőbe. Igen! Jól látjátok! Energiatakarékos a recept. Nem kell előfűteni, de még csak bekapcsolni sem. Megtehetitek, de az eredményről, nem kezeskedem! Én esküszöm, a szobahőmérsékletű sütőre. A légkeverésesben, hamarabb kész, de fél óra alatt még a hideg sparheltben is megsül. A vége felé leszedjük a fóliát, és néhány perc alatt rápirítunk a tetejére.

Tálaláskor, selyempapírral díszíthetjük! Ha ismét megszórjuk konfettivel, különleges ízt, és esztétikai élményt nyújt!

Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/03/papirgaluska-es-tintaleves.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.