· 1,5 kg burgonya
· 15 dkg füstölt kolbász
· 1 cs Orsi virsli
· 2 fej vöröshagyma
· 1 gerezd fokhagyma
· 5 evőkanál étolaj
· 1 evőkanál pirospaprika
· 1 kávéskanál őrölt kömény
· ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A burgonyát megpucoljuk , utána jól megmossuk,majd hasábokra vágjuk . A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd feldaraboljuk A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk,Félrehúzzuk ,bele tesszük a pirospaprikát majd a burgonyát sót hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, , az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön főzzük.. .Mielött teljesen puha lenne az utolsó 10 percben belekarikázom a virslit és ezzel együtt készre főzöm .
Mi rövid lével szeretjük és ha főzés közben elpárolog a víz utána lehet picit önteni ,de a végére
inkább főzelékhez hasonló ételt kapunk .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!