1kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek. étolaj
10 dkg.házikolbász
só,
paprika
paradicsom
1-1 kk.oregano,rozmaring,kakukkfű,bazsalikom
Nokedlihez:
1 egész tojás
fél dl. víz
kb.10-15 dkg liszt
A burgonyát hámozás, mosás után gerezdekre vágjuk.
Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd pirospaprikával megszórjuk, 3 dl.vízzel felöntjük, belevagdossuk a zöldpaprikát, paradicsomot, és lefedve csendes tűzön pár perc alatt összefőzzük.
Hozzáadjuk a burgonyát, a fűszereket, sózzuk és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a burgonyát.
Lefedjük és készre főzzük.
A nokedlihez a tojást felütjük, a vizet hozzáadjuk, majd a liszttel belekeverjük és közepes, jól szaggatható tésztát készítünk.
Ha megfőtt a burgonya, kanállal kiszedjük egy tálba és a nokedlit beleszaggatjuk a lébe, egyszer felfőzzük, visszaöntjük a burgonyát,összekeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!