Nagyon guszta!A lányom kedvence!
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 nagyobb fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
füstölt kolbász vagy virsli / esetleg mindkettő/
zsír
paradicsom, paprika –nyáron
piros arany+otthon főzött paradicsom – télen
só, bors, pirospaprika
csipetke /elhagyható/
Elkészítés:
A szalonnát egy kicsit megpirítjuk, hogy kisüljön a zsír belőle, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zsírt. Folyamatosan kevergetjük, míg a hagyma megpirul, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, valamint a pirospaprikát és beletesszük a meghámozott, tetszőlegesen aprított krumplit / lehet kockára vágni, vagy hasábra/, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. 10 perc után hozzáadjuk a füstölt kolbászt is, majd tovább főzzük. A kolbász helyett virslit is használhatunk, azt csak 2-3 percig főzzük.
Ha valaki szereti csipetkét is tehet bele, akkor viszont több víz kell bele, mert a tészta felissza a levét.
Frissen készített csipetkénél kevesebb a főzési idő, míg a szárított csipetkénél hosszabb, így ehhez viszonyítva kell a krumplihoz adni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!