Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Papucskák, leveles tésztából.

felvitel dátuma: 2013-03-03 14:04:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2332
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához 1,5 kg. lisztkeverék (rétes, és finomliszt)

2 cs. élesztő felfuttatva,

500 g. margarin, vagy vaj,

1 nagy pohár tejföl (450g.)

1 dl. fehérbor, vagy kevés ecet,

, őrölt bors.

Tölthető aszalt paradicsommal, virslivel, ajvárral, mustáros kecsupos mártásokkal, kolbásszal, sajttal, különféle ragukkalszilvalekvárral, meggyel, dióval, és mindennel, ami kezetek ügyében van

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

Ki ne szeretné a leveles tésztával készült sütiket.  A szakács örömére, hamar elfogynak. Lehet kapni mélyhűtött leveles tésztát is, de ha olcsóbban akarod megcsinálni, el tudod készíteni házilag is. Időt igényel, de megéri. Én a hét végén 6 tepsi sós sütit csináltam házi leveles tésztából. Ne ijedj meg! Nem nehéz! Csak türelem kell hozzá. Rétesliszt, és finomliszt keverékéből készítettem. 1,5 kg lisztkeverék, 2 cs. élesztő felfuttatva, 500g margarin, 1 nagy pohár tejföl, 1dl fehérbor, vagy kevés ecet, kevés , őrölt bors a tésztába. Én hozzáöntöttem még a napon szárított paradicsom fűszerolaját is, de ez nem kötelező. A tésztát hagytam kelni, majd kinyújtottam. Rámorzsoltam a margarint, majd felülről, alulról, és mindkét oldalról ráhajtottam a tésztát. Rövid ismételt kelesztés után ismét kinyújtottam, összehajtottam, és pihentettem. Ezt megismételtem négyszer. Az újabb nyújtás után levágtam a széleit, négyzetre formáztam, majd 4 felé vágtam és külön-külön újból kinyújtottam. Erre azért volt szükség, mert nem vért volna másképp a nyújtódeszkára. A széleket újból összegyúrtam, kicsit fűszereztem rajta, és kinyújtás után megkentem tojással, megsóztam, köményt szórtam , majd csíkokra vágtam. Nagyon finom köményes rudacskák lettek belőle. Az általam készített leveles tésztából papucskákat csináltam. Napon szárított paradicsommal, mustárral-virslivel, és ajvárral ízesítettem. Csináltam már bolognai raguval, kolbásszal, és meggybefőttel-dióval ízesítve is. Ezt cimetes cukorral szórtam meg. A papucsokat a 3-4mmre kinyújtott tésztából csináltam. Kb. 6x6cm-es négyzetekre vágtam, egyik sarkát megkentem felvert tojással, közepére átlósan tettem a tölteléket, majd feltekertem. Sütőpapírra téve, tetejét tojással megkenve, előmelegített sütőben kisütöttem. A recept legnehezebb része ez! Ha olvasod egy receptben, hogy hány fokon, mennyi ideig süsd, az a legnagyobb rizikófaktor. Nem mindegy, hogy milyen a sütőd! Leget gáz, villany, légkeveréses, stb. Én alul-felül sütöm, kb.200 fokon, 25 percig. Nézzetek ! Nem merem garantálni, hogy másnak is ugyanennyi idő kell hozzá. Mindenki kipróbálta már saját sütőjét, így tudja minek mennyi idő kell. A képeken látszanak a különböző fázisok, kivéve az amikor a margarint rákentem. Ez ugyanis egy korábbi hajtogatott tészta képe, amiben már benne volt a margarin is. Remélem, ezzel is érzékeltethető a folyamat lényege! étvágyat!

Blogoldalamon, sok képpel nézheted meg erről a témáról szóló bejegyzésemet.

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/01/nem-vagyok-papucs-azokat-leveles.html

 

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.