A rizst megpárolom (1 bögre rizs, 2 bögre víz). Olajon felmelegítem, majd hozzáöntöm a 2 bögre vizet, sózom, és addig főzöm, míg a vizet beszívja, egy kevés maradhat rajta. Utána fedővel letakarom, és hagyom, hogy a maradék vizet is magába szívja. Teljesen kihűtöm.
Előkészítem a gombócokat. A kihűlt rizst és a darált húst összekeverem. Fűszerezem, sózom, borsozom, kevés pirospaprikával színezem. Hozzáadom a 2 tojás, és jól összedolgozom.
A paprikát kicsumázom, megmosom a töltelékkel megtöltöm. Hagyok gombócokat is.
A rántást elkészítem. Felmelegítem az olajat vagy zsírt, 2-3 fakanálnyi lisztet teszek hozzá, kevés ideig főzöm, elzárom a gázt, és hozzáadom a pirospaprikát.
A paradicsomlét felteszem főni a kis fej vöröshagymával és egy kevés sóval, vízzel hígítok rajta egy kicsit. Mikor felforrt, hozzáöntöm a rántást, ízlés szerint sózom, cukrozom. Beleteszem a gombócokat meg a paprikát, és puhára főzöm. Óvatosan keverjük meg néha, de vigyázzunk, hogy a gombócokat ne törjük össze.
Friss kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Lehet készíteni csak töltött paprikával, de lehet készíteni csak gombócokkal is. Én azt javaslom, hogy 2-3 töltött paprikát tegyünk bele mindig, mert az íze isteni lesz tőle. Ha van lehetőségünk, akkor saját magunk által sütött friss házi kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat!