Valamikor menzakaja volt, óvodában a fiaink is ették hosiesen. Ma már az unokáimnak fozom pontosan így, nagyon ízlik nekik. Szerintem a betutészta újra divatba jott és ez jó.
fél liter saját befőzésű paradicsomlé / esetleg konzerv sűrített paradicsom....ebben az esetben több víz kell majd hozzá/
1-2 dl víz/konzervhez 1 liter
zellerlevél
1 kis fej hagyma
só, cukor/ez elhagyható/
1 evőkanál olaj, vagy 1 teáskanál zsír
1 teáskanál liszt
bors, bazsalikom
betű tészta
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A zsiradékkal és a liszttel világos rántást készítünk, ezt egy kis víz hozzáadásával csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerlevelet, a hagymát, a sót és a cukrot.
Hozzáadjuk a maradék vizet is, / ha sűrű lenne, vízzel még hígíthatjuk/ valamint a borsot és bazsalikomot. Felforraljuk és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a betű tésztát és újabb 5-10 percig főzzük.
Ha elkészült, kivesszük belőle a zellert és a hagymát, majd tálaljuk.
Valamikor menzakaja volt, óvodában a fiaink is ették hosiesen. Ma már az unokáimnak fozom pontosan így, nagyon ízlik nekik. Szerintem a betutészta újra divatba jott és ez jó.
Most láttam csak, hogy nálatok mennyivel nagyobbak a betuk:)))) nálunk sokkal kisebbek, úgy kell keresgélni oket.
Anna!Mi is csak ezt a változatát kedveljük. Annyira azért nem nagyok a betűk. Igen csak kellett nekem is keresgélnem, míg rábukkantam a megfelelőre. Talán csak a fotón tűnik nagyobbnak, nem tudom. Persze lehet, hogy nálatok apróbbak.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!