kifelejtettem hogy Romániai étel vagyis Erdélyi
2 l paradicsomlé
1/2 l viz
zellerlevél
sárgarépa
1/2 kg darálthus
1/4 kg rizskása
1 tojás
só, bors, paprika ízlés szerint
spagettire való:
1/2 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 cs origáno
1 kg darálthús vagy kockára vágott csirkemell
1/2 l paradicsomlé
só, bors ízlés szerint
1 cs spagetti
1/4 kg préselt sajt
A paradicsomlevet feltöltjük a vizzel, zellert beletesszük, 1 db sárgarépát belevágunk, amikor fő a darálthusból kásából, tojásból, soból és borsból gombocokot formálunk ezt beletesszük a levesbe közepes tüzön fözzük. ( só meg bors izlés szerint )
Delikátot is tehettek bele egy kávéskanállal, aki szereti rántást is csinálhat 1 kanál lisztből s hozzáfőzi.
( de ez ízlés dolga )
A spagetire való:
A vöröshagymát összevágom apróra a fokhagymával együtt kicsit megdinsztelem, utánna a húst teszem bele azzal is kicsit dinsztelem pici olajat is teszek bele.
Utánna a paradicsomlével s az origánoval, só meg borssal összefözöm amíg vastagabb masszát kapunk. Ezt is közepes tüzön fözzük, a spagetit megfözzük a tetejére rárakjuk a húst, és amilyen sajtot akarunk olyant reszelünk a tetejére.
Jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!