Nagyanyáink receptje szerint.
A csontokat feltesszük lassú tűzön főni. Egy óra múlva a paprikákat magtalanítjuk, félbe vágjuk és beletesszük. 20 perc múlva a darált húst, a rizst, sót, borsot, törött paprika felét, a tojást ételízesítőt és 2 gerezd reszelt fokhagymát alaposan összedolgozunk. Kiemeljük a csontokat és a masszából gombócokat formázunk A lébe tesszük.Hozzáadjuk a leveskockát és a paradicsom pürét is. Közepes lángon kb. 40 percig főzzük, majd a paprikákat kiemeljük. Ha van a családban olyan, aki szereti, akkor természetesen maradhat.Ezután az olajat felhevítjük, majd a zúzott vagy reszelt fokhagyma másik felét megfuttatjuk rajta. Ezután jöhet a liszt, majd a piros paprika. 1-2 perc pirítás után hideg vizet adunk hozzá.
felmelegedett rántást 3 adagban adjuk a gombócok levéhez. Közben kóstoljuk, ha kell még, akkor fűszerezzük. Amikor szépen kiforrta magát és besűrűsödött a szósz, készen is vagyunk.
Tipp: Én most barna rizzsel készítettem. Ennek az a titka, hogy előtte egy nappal legalább 20 percet főzzük, mivel jóval lassabban fő meg. A Riceland barna gyorsrizse kiváló ehhez az ételhez. Nekem marad a curryből, azzal csináltam meg:) És magamnak jól teleraktam csípős darált paprikakrémmel;)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!