Nagyon szeretjuk mi is!
1/2 kg darált hús
20 dkg rizs
1 kicsi fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors, ételízesítő ízlés szerint
1 db tojás
1 liternyi paradicsomlé
A húst egy tálba teszem, hozzáadom a rizst is, majd a tojást és a fűszereket. A hagymát és a fokhagymagerezdet nagyon apróra vágom, és a masszához teszem. Kézzel jól kidolgozom, megkóstolom, elég-e a fűszerezés. Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és egy tányérra sorakoztatom. A paradicsomlevet beleöntöm egy lábosba, beízesítem cukorral, ételízesítővel (só helyett szinte mindenbe ezt használom) és felteszem főni. Mikor felfő a lé, óvatosan belepakolom a gombócokat, és fedő alatt takaréklángon készre párolom. Kb. fél óra elég neki, de mindenképpen érdeme egy villával leellenőrizni egy nagyobbacska gombócot, mielőtt elzárjuk a gázt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!