Na, ez az igazi paradicsomos káposzta ! A színe is tökéletesen piros ! Én u.így készítem !
1 kg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1/2l sűrű paradicsomlé vagy püré
só
ételízesítő
őrölt kömény
2 kk. pirospaprika
1 dl étolaj
15 dkg finom liszt
cukor ízlés szerint
Előkészítés: A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk.
Elkészítés: A káposztát sós, vegetás, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről elkeverjük benne a paprikát, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük. A káposztához adjuk a paradicsompürét. Berántjuk, kiforraljuk,cukorral ízesítjük ízlésünk szerint.
Feltétnek sertés sültet /előző napi maradék/ vagy fasirtot készíthetünk mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!