1 kisebb fej káposzta
30 dkg rizs
egy kis üveg 360 grammos sűrített paradicsom
fél kilónyi húsból pörkölt ( itt pld. a maradék pörkölt is felhasználható, amelyet már senki nem akar megenni a családban )
1 nagy pohár tejföl
2-3 dl tej
2 kisebb fakanál liszt
só, bors, kevés tárkony ízlés szerint
egy evőkanál cukor
A káposztát felaprítom, kb. 2 l vízben kevés sóval felteszem főni.
Amikor majdnem megfőtt, ráteszem a paradicsomot, megmosott rizst, borsot, 10 percig főzöm.
A lisztet a tejföllel simára kavarom, hozzáadom a tejet.
A pörköltet is belerakom és ha felforr, ráöntöm a habarást és még forralom pár percet, szárított tárkonnyal meghintem és készen is van.
Én teszek bele még egy evőkanál cukrot is, mert nem szeretem ha savanyú.
Azért írom hogy hozzáadom a pörköltet, mert én mindig egyszerre többet főzök meg, bezacskózom és fagyasztom, ha kell csak kiolvasztom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!