Mintha a Nagymamám receptjét olvastam volna... Napokon belül elkészítem, mert már nagyon régen főztem... Köszönöm
1 fej kb. 1 kg-os káposzta
1 db közepes hagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt kömény
só (ízlés szerint)
2 evőkanál cukor
0,7 l házi (vagy dobozos) paradicsomlé
3 dl víz
4 evőkanál olaj (én 1 púpos evőkanál libazsírral szoktam)
2 evőkanál liszt
A káposztát vékonyan felszeletelem,vagy legyalulom,a hagymát felaprítom.
Beleteszem egy lábasba és felöntöm a paradicsomlével és a vízzel,úgy,hogy ellepje.
Sózom,mehet bele a kömény is.
Kb. 40 perc alatt megfő.
Közben elkészítem a rántást,vízzel simára keverem.
Teszek rá egy keveset a paradicsomos léből,majd a káposztához keverem.
Még főzöm úgy 7-8 percet,hogy a liszt ne legyen nyers ízű.
Belerakom a cukrot is.
Kóstolom és ha még savanykás,vagy sótlan,utána ízesítek.
Én sült debrecenivel szeretem.
Ezen a képen tavaszi vagdaltat sütöttem rá feltétnek.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!