Hozzávalók:
2 ek vaj,
1 közepes db vöröshagyma ,(finomra vágott)
3 gerezd fokhagyma,zúzott
30 dkg paradicsom (hámozott),
1 kk kakukkfű,
6 db burgonya (közepes),
1 citromból nyert citromlé,
2 ek halszósz,
2 ek szójaszósz,
1 l zöldség alaplé,
1 kávéskanál só,
1 csipet bors,
1 ek kapor (vágott),
1 ek petrezselyem (vágott,)
40 dkg lazac (2 cm-es kockára vágva) .
A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk, és a szálkákat csipesszel kiszedjük. 2 cm-es darabokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat egy fazékban, és hozzáadjuk a hagymát, és 5 percig fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és főzzük, amíg átlátszó lesz. Adjuk a hámozott paradicsomot és burgonyát is hozzá, és pirítsuk össze. (Kb. 10 perc) Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön szét. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!