Hozzávalók:
200g Soós tészta
1 dl sűrített paradicsomlé házi eltevésű de a bolti is megfelel
1 dl házi ketchup ,de a bolti is jó
2 evőkanál vajkrém bármelyik jó
15 dkg reszelt trappista sajt
egy evőkanál reszelt füstölt sajt
két teáskanálnyi olaj
3 szelet gépsonka
egy teáskanál zsemlemorzsa
1 nagyobb egész paradicsom
1 fej hagyma
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó
Elkészítés:
Kifőzzük sós vízben a tésztát, a főző vízbe egy pici olajat csorgattam.
Közben bekapcsoljuk a sütőt, felmelegítjük 170 fokra.
Felkockázzuk a gépsonkát felaprítjuk a vörös hagymát és egy serpenyőben egy kicsit megpirítjuk ezután rárakjuk a sonkát , majd nyakon öntjük a paradicsomszósszal,ketchuppal, beletesszük a vajkrémet és a füstölt sajtot, és jól összekeverjük,teszünk bele őrölt bazsalikomot és oregánót .
Roppanósra főzzük a tésztát, leszűrjük és beleöntjük a mártásba.
Egy kerámia, vagy jénai tálat az olaj másik felével kiolajazunk, az aljára szórunk egy kis zsemlemorzsát, majd beleöntjük a paradicsomos tésztát.
A tészta tetejére negyedelt cikkezett paradicsomokat teszünk, megszórjuk a reszelt sajtunkkal.
Forró sütőben 170 fokon készre sütjük
Ha szeretnénk még sajttal meghinthetjük .
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!