15 dkg egész paradicsom
30 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kávés kanál kakukkfű
4 ek. olaj
2 kk. finom liszt
1 kk petrezselyem szárított örlemény
1 csipet só
1 tk cukor
1 üveges házi paradicsom lé 2,5 dl ,de a bolti sűrítmény is jó
2 l víz
2 kisebb marék cérna metélt (Soós tészta)
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a burgonyát és a sárgarépát apró karikákra vágjuk,a paradicsomot cikkelyekre ..A 2 liter vízben felrakjuk főni pici sóval főzzük. A leves alapunk ha puhára főztük benne a zöldségeket akkor botmixerrel krémmé-péppé zúzzuk. Bele keverjük ,öntjük a paradicsom levet .Közben az olajból és a lisztből halvány zsemle színű rántást készítünk amit folyamatos keveréssel a levesünkhöz adagolunk. Ízlés szerint sózzuk,cukrozzuk ,Kakukkfűvel illatosítjuk. Beletesszük a levesbe a 2 kisebb marék cérna metéltet és még egyszer felforraljuk. Végül tálalásnál morzsolt petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Nagyon finom ízletes leves ,ajánlom mindenkinek .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!